Aplikimi eTA për vizë në Zelandën e Re

Aplikoni për Zelandën e Re eTA

Viza e eTA Zelandës së Re është një kërkesë e re hyrjeje që ofron autorizim për të udhëtuar dhe për të hyrë në Zelandën e Re për qëndrime afatshkurtra, turizëm ose aktivitete të vizitorëve të biznesit. Të gjithë joshtetasit kërkojnë një vizë ose autorizim elektronik të udhëtimit për të hyrë në Zelandën e Re.

Çfarë është eTA Zelanda e Re (ose Viza e Zelandës së Re në internet)


La eTA Viza e Zelandës së Re (NZeTA) (Autorizimi Elektronik i Udhëtimit i Zelandës së Re) është një autorizimi elektronik i udhëtimit e cila u nis nga Agjencia e Imigracionit, Qeveria e Zelandës së Re pas korrikut 2019.

Kjo është e detyrueshme për qytetarët e të 60 vendeve të heqjes dorë nga viza për të marrë vizën eTA të Zelandës së Re (NZeTA) dhe të gjithë udhëtarët e lundrimit, deri në tetor 2019. E gjithë ekuipazhi i linjës ajrore dhe i linjës së lundrimit do të duhet gjithashtu të mbajë një vizë eTA të Ekuipazhit në Zelandën e Re (NZeTA) përpara se të udhëtojë në Zelandën e Re (NZ).

ETA Viza e Zelandës së Re (NZeTA) është e vlefshme për një periudhë 2 vjeçare dhe mund të përdoret për vizita të shumëfishta. Aplikantët mund të aplikojnë për NZ eTA nga celulari, tableti, PC ose kompjuteri i tyre dhe ta marrin atë në kutinë e postës elektronike duke përdorur këtë Formulari i aplikimit eTA i Zelandës së Re.

Processshtë proces i shpejtë i cili kërkon që të plotësoni një Formulari i aplikimit eTA i Zelandës së Re në internet, kjo mund të përfundojë deri në pesë (5) minuta. Ky është një proces tërësisht online. Pagesa për NZeTA mund të bëhet me kartë Debiti/Kredit. eTA Zelanda e Re eTA (NZeTA) lëshohet brenda 48-72 orëve pasi formulari i aplikimit është plotësuar me sukses dhe tarifa është paguar nga aplikanti në internet.

Kush ka nevojë për një vizë eTA të Zelandës së Re?

Përpara 1 tetorit 2019 kishte një numër kombësish që mund të udhëtonin në Zelandën e Re pa marrë vizë deri në 90 ditë. Qytetarët nga Britania e Madhe mund të hyjnë deri në 6 muaj dhe Australianët mbajnë statusin e rezidencës pas mbërritjes.

Megjithatë nga 1 tetori 2019 e tutje, mbajtësit e pasaportave nga të 60 vendet e heqjes së vizave u kërkohet të aplikojnë për një eTA Visa e Zelandës së Re përpara se të udhëtoni në vend, edhe nëse thjesht kaloni tranzit përmes Zelandës së Re në rrugën për në një destinacion përfundimtar. Të Viza eTA e Zelandës së Re është e vlefshme për një total prej 2 vitesh .

Nëse vini me anije lundrimi, mund të aplikoni për eTA eTA në Zelandën e Re, pavarësisht nga kombësia juaj. Ju nuk duhet të jeni nga një vend i heqjes dorë nga viza në Zelandën e Re për të marrë eTA të Zelandës së Re nëse mënyra e mbërritjes është anija turistike.

Të gjithë qytetarët e 60 vendeve të mëposhtme tani do të kenë nevojë për një eTA për të vizituar Zelandën e Re:

Çdo kombësi mund të aplikojë për vizë eTA në Zelandën e Re në internet nëse vjen me anije lundrimi

Qytetarët e çdo kombësie mund të aplikojnë për një vizë eTA të Zelandës së Re (ose Viza e Zelandës së Re Online) nëse mbërrijnë në Zelandën e Re me një anije lundrimi. Megjithatë, nëse udhëtari po arrin me avion, atëherë udhëtari duhet të jetë nga a Heqja dorë nga vizat e Zelandës së Re vend, atëherë vetëm NZeTA (eTA e Zelandës së Re) do të jetë e vlefshme për pasagjerin që arrin në vend.

Nëse nuk jeni ende të sigurt, përdorni Vegla e pranueshmërisë eTA e Zelandës së Re për të përcaktuar se për çfarë lloj eTA të Zelandës së Re keni të drejtë.

Informacioni i kërkuar për vizën në internet të Zelandës së Re

Aplikantët eTA për vizë në Zelandën e Re (NZeTA) do të duhet të japin informacionin e mëposhtëm në kohën e plotësimit në internet Formulari i aplikimit për vizë në Zelandën e Re:

Specifikimet e vizave eTA në Zelandën e Re (ose Viza e Zelandës së Re në internet).

Qytetarët Australianë janë të përjashtuar nga aplikimi për vizën eTA NZ. Banorë të përhershëm australiane të kombësive të tjera - pa marrë parasysh nëse ata mbajnë një pasaportë nga një vend i përshtatshëm ose jo - duhet të aplikojnë për një eTA por nuk kërkohet të paguajnë taksën e lidhur turistike.

Përjashtime të tjera nga heqja e vizave eTA e Zelandës së Re përfshin:

 • Ekuipazhi dhe pasagjerët e një anijeje jo-lundrimi
 • Ekuipazhi në një anije të huaj që mbante ngarkesa
 • Mysafirë të Qeverisë së Zelandës së Re
 • Qytetarë të huaj që udhëtojnë nën Traktatin e Antarktikut
 • Anëtarët e një force vizituese dhe anëtarët e lidhur të ekuipazhit.

Llojet e vizave për udhëtime në Zelandën e Re

Kur planifikoni një udhëtim në Zelandën e Re, është e lehtë të përzieni vizat, vizat elektronike dhe eTA-të e Zelandës së Re. Megjithatë, ekzistojnë dallime – disa vende vënë në dyshim vlefshmërinë e vizave elektronike, duke i konsideruar ato të tepërta.

Megjithëse ETA-të dhe vizat elektronike ndajnë ngjashmëri, ato nuk janë identike. Për vizitat në Zelandën e Re, ju mund të zgjidhni ose një vizë ETA ose elektronike. Megjithatë, një ETA nuk është një vizë, por miratim dixhital që jep hyrje të përkohshme deri në tre muaj. ETA-t janë të shpejta dhe të drejtpërdrejta – ju aplikoni në internet dhe e merrni atë brenda 72 orëve nga autoritetet e Zelandës së Re, me opsione modifikimi përpara dorëzimit.

Nga ana tjetër, një vizë elektronike (Vizë Elektronike) kërkon aplikim përmes faqes zyrtare të vendit. Megjithëse rregullat e e-vizave ngjajnë me ETA-t, mund të ekzistojnë nuanca. Lëshimi varet nga autoritetet, që mund të zgjasë më shumë, kështu që ndryshimet pas dorëzimit nuk janë të realizueshme. Në thelb, vizat elektronike janë më të ngjashme me vizat konvencionale, të trajtuara vetëm në mënyrë elektronike.

Një ETA është më e thjeshtë se një vizë. Një vizë ka nevojë për më shumë hapa, letra dhe vizita. Një ETA është e lehtë në internet. Por një vulë vize futet në pasaportën tuaj. Ju nuk vizitoni zyrat për një ETA. Por për vizat duhen dokumente dhe vizita në zyrë. Plus, ju duhet të merrni miratimin për një vizë. Pra, ETA-t janë më të shpejta dhe më të lehta.

ETA lidhet me pasaportën tuaj ndërsa është e vlefshme. Por për vizë jepni letra dhe prisni miratimin. Vizat mund të jenë më të shpejta. Por ju duhet ende letra dhe procesi. Një ETA është më e shpejtë pa të gjitha hapat.

Përpara se të aplikoni për vizën eTA të Zelandës së Re (NZeTA)

Udhëtarët që synojnë të aplikojnë online për vizën në internet të Zelandës së Re (NZeTA) duhet të plotësojnë kushtet e mëposhtme:

Një pasaportë e vlefshme për udhëtim

Pasaporta e aplikantit duhet të jetë e vlefshme për të paktën tre muaj përtej datës së nisjes, datës kur largoheni nga Zelanda e Re.

Duhet të ketë gjithashtu një faqe të zbrazët në pasaportë në mënyrë që Zyrtari i Doganave të mund të vulosë pasaportën tuaj.

Një ID e vlefshme e-mail

Aplikanti do të marrë eTA vizën e Zelandës së Re (NZeTA) me email, prandaj kërkohet një ID e vlefshme Email për të marrë eTA NZ. Formulari mund të plotësohet nga vizitorët që synojnë të mbërrijnë duke klikuar këtu Formulari i aplikimit për vizë eTA Zelanda e Re.

Qëllimi i vizitës duhet të jetë legjitim

Aplikuesit, në kohën e paraqitjes së kërkesës për NZeTA ose në kufi mund të kërkohet të sigurojë qëllimin e vizitës së tij, ata duhet të aplikojnë për llojin e duhur të vizës, për një vizitë biznesi ose vizitë mjekësore, duhet të zbatohet një vizë e veçantë.

Vendi i qëndrimit në Zelandën e Re

Aplikanti do të duhet të sigurojë vendndodhjen e tij në Zelandën e Re. (të tilla si adresa e hotelit, adresa e të afërmve / miqve)

Metoda e pagesës

Që nga Formulari i aplikimit për vizë eTA Zelanda e Re disponohet vetëm online, pa ekuivalent letre, kërkohet një kartë krediti/debiti e vlefshme për të përfunduar online Formulari i aplikimit për vizë në Zelandën e Re në internet.

Dokumentet që aplikantit për vizë në internet të Zelandës së Re mund t'i kërkohen në kufirin e Zelandës së Re

Mjetet e mbështetjes së vetvetes

Aplikantit mund t'i kërkohet të sigurojë prova që ata mund të mbështesin financiarisht dhe të mbajnë veten gjatë qëndrimit të tyre në Zelandën e Re. Ose një deklaratë bankare e kartës së kreditit mund të kërkohet për një aplikant eTA për vizë në Zelandën e Re.

Fluturimi përpara / kthimi ose bileta e anijes turistike

Aplikantit mund t'i kërkohet të tregojë se ata synojnë të largohen nga Zelanda e Re pasi të ketë përfunduar qëllimi i udhëtimit për të cilin është aplikuar eTA NZ Visa. Kërkohet një vizë e përshtatshme e Zelandës së Re për një qëndrim më të gjatë në Zelandën e Re.

Nëse aplikanti nuk ka një biletë tutje, ata mund të japin provën e fondeve dhe aftësinë për të blerë një biletë në të ardhmen.

Viza tranzit e Zelandës së Re

Çfarë është viza tranzit e Zelandës së Re?

Viza tranzit e Zelandës së Re lejon që një individ të tranzit nga Zelanda e Re përmes ajrit ose ujit (Avion ose Anije udhëtimi) gjatë bërjes së a ndalesë ose ndërprerje në Zelandën e Re. Në këtë rast ju nuk keni nevojë për një Visa të Zelandës së Re, por përkundrazi keni nevojë për një eTA Visa e Zelandës së Re.

Ndërsa ndalet në Aeroporti Ndërkombëtar i Auckland drejt një destinacioni e tutje drejt një vendi të tretë përveç Zelandës së Re, duhet të aplikoni për një eTA Zelanda e Re për Transitin. Të gjithë qytetarët që janë nga vendet e Zelandës së Re Visa Waiver (Zelanda e Re eTA Visa) mund të aplikojnë për Zelandën e Re Transit Visa që është një lloj i veçantë i Zelandës së Re eTA (Autoriteti elektronik i Udhëtimit) pa komponentin Ndërkombëtar të Vizitorit Levy në NZeTA Visa.

Vini re se nëse aplikoni për eTa Zelandën e Re për Transit atëherë nuk ju lejohet të dilni nga Aeroporti Ndërkombëtar i Auckland.

Kush kualifikohet për Visa Transit të Zelandës së Re?

Qytetarët e vendeve që kanë një marrëveshje bilaterale nëse Qeveria e Zelandës së Re ka të drejtë për Zelandën e Re Visa për Transit (tranzit NZeTA). Kjo listë mbahet e azhurnuar në Viza tranzit e Zelandës së Re vendet e heqjes dorë.

Cili është ndryshimi midis vizës eTA të Zelandës së Re dhe Vizës së Zelandës së Re?

eTA Visa e Zelandës së Re ofruar në këtë faqe në internet është autoriteti më i përshtatshëm i hyrjes në dispozicion në zakonisht një ditë pune për qytetarët e Heqja dorë nga vizat e Zelandës së Re vende.

Sidoqoftë, nëse kombësia juaj nëse nuk përfaqësohet në listën e vendeve eTA të Zelandës së Re, atëherë duhet të aplikoni për një rrugë të gjatë me viza të Zelandës së Re me dredha-dredha.

 • Kohëzgjatja e qëndrimit është e kufizuar në maksimumi gjashtëmujor në një shtrirje të vetme për Zelandën e Re eTA (Autoriteti i Udhëtimeve elektronike i Zelandës së Re ose NZeTA). Prandaj, nëse synoni të qëndroni në Zelandën e Re për një kohë më të gjatë, atëherë eTA Zelanda e Re nuk do të jetë e përshtatshme për ju
 • Për më tepër, nuk është nuk ka nevojë të vizitoni Ambasadën e Zelandës së Re ose Komisionin e Lartë të Zelandës së Re për eTA të Zelandës së Re (Autoriteti elektronik i udhëtimit i Zelandës së Re ose NZeTA), ndërsa nga ju kërkohet të bëni një vizitë personale për marrjen e një Vize të Zelandës së Re.
 • Më tej, eTA e Zelandës së Re (Autoriteti i Udhëtimeve elektronike i Zelandës së Re ose NZeTA) është dërguar në mënyrë elektronike by Email, ndërsa Visa e Zelandës së Re mund të kërkojë një vulë në pasaportë. ETA e Zelandës së Re ka një përfitim shtesë të të qenit kualifikohet për hyrje të shumëfishta.
 • Aplikimi për vizën e Zelandës së Re eTA (ose Viza e Zelandës së Re Online ose NZeTA) është mjaft e thjeshtë dhe e lehtë e cila kërkon përgjigje të shëndetit, karakterit dhe pyetjeve të biodata përgjithësisht, dhe Formulari i aplikimit për vizë eTA Zelanda e Re mund te jete përfunduar në më pak se dy minuta, ndërsa aplikimi për Visa i Zelandës së Re mund të kërkojë disa orë deri në ditë për të përfunduar.
 • Shumica e vizave eTA të Zelandës së Re (Viza e Zelandës së Re në internet ose NZeTA) miratohen nga të njëjtën ditë ose ditën tjetër të punës ndërsa disa marrin deri në 72 orë, ndërsa Visa e Zelandës së Re mund të zgjasë disa javë për t'u miratuar.
 • të gjithë Bashkimi Evropian dhe qytetarët amerikanë janë të pranueshëm për eTA të Zelandës së Re (Autoriteti i Udhëtimit elektronik i Zelandës së Re ose NZeTA) që nënkupton që Zelanda e Re i shikon qytetarët e këtyre vendeve si me rrezik të ulët.
 • Për të gjitha qëllimet praktike, duhet të merrni parasysh eTA Visa e Zelandës së Re (New Zealand Visa Online ose NZeTA) si lloji i ri i Viza Turistike e Zelandës së Re për 60 vendet e Zelandës së Re Visa Waiver.

Çfarë lloji i Vizave të Zelandës së Re kërkohet nëse vjen me Anije Lundrimi?

Nëse po planifikoni të vizitoni Zelandën e Re me anije udhëtimi, atëherë keni të drejtë të aplikoni eTA Visa e Zelandës së Re (Viza Online e Zelandës së Re ose NZeTA). Ju mund të kaloni qëndrime të shkurtra në Zelandën e Re deri në 90 ditë ose 180 ditë në varësi të kombësisë suaj në NZeTA.

Qytetarët e çdo kombësie mund të aplikojnë për Zelandën e Re eTA nëse vijnë me anije udhëtimi.

Nëse jeni një Banor i Përhershëm Australian atëherë ju mund të përfitoni nga ETA e Zelandës së Re (Autoriteti elektronik i udhëtimit i Zelandës së Re ose NZeTA) pa paguar Tarifën e Komponentit Ndërkombëtar të Vizitorit Lev (IVL).

Cilat janë kërkesat e pranueshmërisë për vizën eTA të Zelandës së Re?

Më poshtë janë kërkesat kryesore të përshtatshmërisë për të marrë një vizë eTA të Zelandës së Re (New Zealand Visa Online ose NZeTA).

 • Një pasaportë / dokument udhëtimi që është e vlefshme për tre muaj nga data e hyrjes në Zelandën e Re
 • Një pune dhe e vlefshme adresë e-mail
 • Debi ose Kredi kartë
 • Qëllimi i vizitës NUK duhet të ketë lidhje me Mjekësinë, shih Llojet e vizave në Zelandën e Re
 • Një qytetar i Heqja dorë nga vizat e Zelandës së Re vendet nëse vijnë me itinerarin e aeroplanit
 • Kohëzgjatja e qëndrimit duhet të jetë e kufizuar në 90 ditë në të njëjtën kohë (180 ditë për Qytetarët Britanikë)
 • Nuk ka rrymë dënimi penal
 • Nuk duhet të ketë një histori të duke u deportuar ose larguar nga një vend tjetër

Mbretëria e Bashkuar, Tajvani dhe Portugalia rezidentët e përhershëm gjithashtu kanë të drejtë të aplikojnë ndërsa individë të tjerë nga vendet e tjera gjithashtu kërkojnë një pasaportë nga vendi i përmendur.

Cilat janë kërkesat e pasaportës për vizën eTA të Zelandës së Re (ose Vizën e Zelandës së Re në internet)?

Më poshtë janë kërkesat për pasaportë për eTA Visa e Zelandës së Re (ose NZeTA).

Përditësimet 2024 për vizën eTA (NZeTA) të Zelandës së Re

Nëse planifikoni të vizitoni Zelandën e Re këtë vit, ju lutemi kini parasysh aspektet kryesore të mëposhtme për udhëtimin tuaj nga këndvështrimi i vizave.